De Kathedraal van Monaco

De kathedraal van Monaco is beroemd omdat de filmster Grace Kelly hier begraven ligt. Ze is de vrouw van prins Rainier III van Monaco, die ook in de kathedraal begraven ligt. Kelly stierf in La Turbie op 14 september 1982. Volgens doktoren kreeg de vrouw die bekend staat als prinses Gracia een beroerte terwijl ze met haar Rover 3500 over bochtige wegen reed. Ze verloor de controle over het stuur en stierf een dag later.

Het gerucht ging al lang dat prinses Stephanie, die op dat moment naast haar zat, 17 was, aan het rijden was. Bij het ongeval liep ze slechts lichte verwondingen op. Ze reden met name over dezelfde weg als de beroemde scène van Cary Grant in Hitchcocks film “To Catch a Thief”, waarin Kelly de hoofdrol speelde. De graven in de kathedraal zijn eenvoudig maar stijlvol.

De kathedraal is gebouwd in neoromaans-byzantijnse stijl. De kathedraal is gebouwd op de fundamenten van een oude kerk uit 1251. Het is opgedragen aan Sinterklaas van Myra, die nog steeds een symbool is van veel van onze kerstmantradities. Het oude gebouw stortte echter in 1874 in. De huidige kathedraal werd geopend in 1911. Veel prinsen van de familie Grimaldi die sinds 1297 over Monaco regeren, liggen ook begraven in de kathedraal.