Het Franse tijdschrift Royauté schreef dat Albert en Charlene een scheiding hadden aangevraagd. Andere media berichtten over het nieuws. Maar zijn de geruchten waar?

Volgens de koninklijke familie van Monaco zijn prins Albert en prinses Charlene helemaal niet gescheiden. Het gerucht werd verspreid door het Franse tijdschrift Royauté en andere media volgden.
Volgens Royauté hebben Albert en Charlene een scheiding aangevraagd. “Deze kwaadaardige geruchten zijn volkomen ongegrond”, zei een woordvoerder van Palace tegen Royal Central.

Geruchten over relatieproblemen

Het is niet de eerste keer dat er binnen de muren van het paleis van Monaco verhalen over relatieproblemen de ronde doen. In 2021 werd Charlene vanwege gezondheidsproblemen opgenomen in een buitenlandse kliniek. Toen deden geruchten de ronde dat het huwelijk van Charlene en Albert voorbij was en dat de prinses daarom niet langer in Monaco was.

Een woordvoerder van het Koninklijk Paleis van Monaco heeft inmiddels gereageerd op de geruchten via de onafhankelijke koninklijke nieuwswebsite Royal Central. Hoe lijkt het? De twee zijn helemaal nooit gescheiden. Het paleis is dan ook niet blij met de roddels: “Deze kwaadaardige geruchten zijn totaal ongegrond”, aldus de woordvoerder.

Geruchten over huwelijksproblemen tussen Albert en Charlene zijn zeker niet nieuw. Ze zijn er al een hele tijd. Ze sliepen zelfs in aparte hotels tijdens hun huwelijksreis in Zuid-Afrika in 2011. Charlene zal ook proberen te ontsnappen voor de bruiloft. Ze zou haar koffers hebben gepakt toen ze hoorde over het derde buitenechtelijke kind van Albert. Ze zou vervolgens een vlucht naar Zuid-Afrika hebben geboekt en naar het vliegveld zijn gereden, maar werd tegengehouden voordat ze het vliegveld kon bereiken. Ze moest naar verluidt haar paspoort inleveren en met de prins praten.