Monaco spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Er is in deze stad ontzettend veel te zien en te beleven. Daarbij draait het overigens vooral veel om geld, luxe en decadentie. Er is in Monaco zelfs een geheime kelder die helemaal vol staat met klassieke Riva speedboten! Deze kelder ligt recht onder het paleis van Prins Albert II. Leuker kan toch haast niet?

Monaco Historique Grand Prix

Ooit van de Monaco Historique Grand Prix gehoord? Tijdens dit unieke en zomerse evenement in Monaco worden de meest bijzondere en mooie klassieke racewagens ingezet in een geweldige race. Maar onder de grond, ver weg van het zicht van de meeste mensen die in Monaco rondlopen, bevinden zich dus ook nog eens geweldige races, maar dan geschikt voor he water. Het gaat dus niet om klassieke racers, maar juist om boten. Het gaat om de Monaco Boat Service. Dit is een geweldige historische parel van het kleine vorstendom.

Bekijk hier de luxe boten >

Monaco Boat Service

Monaco Boat Service bestaat overigens al behoorlijk lang. Al in 1959 werd er in het geheim een kelder onder het prinselijk paleis van Monaco gegraven. Dat was ook het moment dat het bedrijf ontstond. Dat de kelder werd gegraven was overigens pure noodzaak. Monaco is namelijk met twee vierkante kilometer ontzettend klein. En wanneer er zo weinig ruimte is, moet je als bewoner van dit vorstendom natuurlijk creatief zijn om voldoende ruimte te creëren. Er was eigenlijk geen andere mogelijkheid dan de te gaan graven, aangezien het Grimaldi paleis direct naast de haven ligt. Monaco Boat Service kond dus eigenlijk alleen maar dieper de grond in om een plek te krijgen waar ze hun boten kwijt kunnen. En dat is dan ook daadwerkelijk gebeurd.

Er werd in opdracht van Carlo Riva, die oprichter is van het bedrijf, een behoorlijk grote ruimte gebouwd. Daar kunnen zo’n honderd boten in gestald worden. Niet voor niets wordt de kelder in de volksmond ook wel eens de ‘Riva Tunnel’ genoemd. Riva was iemand die volledig geobsedeerd was door racen en dan voornamelijk met racen. Daardoor zijn er in de bewuste ruimte vandaag de dag nog steeds een aantal haast iconische speedboten te vinden.