Hoe heet de familie Monaco? Het Grimaldi-huis is de koninklijke familie die over Monaco regeert. De koninklijke familie dateert van 8 januari 1297, toen François Grimaldi uit de Genuese regio de macht greep in het fort van Monaco.

Wat is de naam van de vorst van Monaco?

Hij werd officieel op de troon gezet op 12 juli 2005 en werd op 19 november van hetzelfde jaar gewijd door de aartsbisschop van Monaco, Bernard Balsi. Op 30 april 2013 was Prins Albert als enige regerend vorst aanwezig bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi (geboren 14 maart 1958 in Monaco) is het hoofd van de familie Grimaldi en Prins van Monaco. Hij is de zoon van prins Rainier III van Monaco en de Amerikaanse actrice Grace Kelly. Zijn zussen zijn prinsessen Caroline en Stephanie van Monaco.

Prins Albert is een van de rijkste regerende vorsten ter wereld. Zijn vermogen wordt geschat op meer dan $ 1 miljard: uitgestrekte landgoederen in Monaco en Frankrijk (exclusief het Prinselijk Paleis van Monaco) en zijn bedrijf “Société des bains de mer de Monaco”. [bron? ] Zijn rijkdom staat los van andere leden van de Grimaldi-familie, die samen meer dan $ 2,5 miljard aan activa hebben.