Fans van het Italiaanse raceautomerk Ferrari konden in februari zich even niet goed voelen. Op YouTube gingen er beelden rond van hoe een Ferrari F40 in de straten van Monaco in de brand vloog. Hoe staat het nu met de bolide ervoor?

Op 18 februari, nog wel op de verjaardag van oprichter Enzo Ferrari, was een video te zien waarin er metershoge vlammen uit de Ferrari F40 vlogen. Op de video is te zien dat een Monegask (inwoner van Monaco) de vlammen nog probeerde te doven met een tuinslang, maar dit mocht niet voorkomen dat de racewagen ernstige schade opliep. Er werd gevreesd dat de bolide onherstelbaar was beschadigd. Later werden de beelden van de uitgebrande auto nog een keer gedeeld via de Facebookpagina van de Ferrari Owners Club NL.

Hoe is de wagen nu?

In tegenstelling tot de meeste uitgebrande auto’s is deze auto niet door de shredder gehaald. Sterker nog, de sportwagen staat klaar voor een restauratie. Ondertussen staat de bolide te wachten bij Monaco Motors in het prinsendom. Wanneer de restauratie is volbracht is de kans groot dat de Ferrari weer tijdens een evenement te bewonderen is.

Voor een verzamelaar kan dit een goede investering zijn. De Ferrari wordt hoogstwaarschijnlijk volledig gerestaureerd, zolang de wederopbouw aan reserveonderdelen en arbeidsuren niet boven een tonnetje of acht gaan kosten.

Iconische wagen

Normaalgesproken zou de auto direct naar de sloperij gebracht worden, maar dit was voor deze Ferrari geen optie. De Ferrari F40 wordt gezien als een icoon, waarvan de beeltenis in menig jongenskamer op een poster aan de muur te vinden was. Samen met de McLaren F1 wordt de Ferrari F40 dan ook gezien als een van de meest iconische sportwagens van de twintigste eeuw. Dit is ook te zien aan de waarde, want het model heeft de magische grens van 1 miljoen euro al ruimschoots gepasseerd.