De staat Monaco kent geen afdracht van inkomstenbelasting. Monaco is ook geen lid van de Europese Unie, maar ze gebruiken in Monaco wel de euro als munteenheid. U hoeft dus geen belasting te betalen in de staat Monaco vandaar wordt Monaco ook wel een belastingparadijs genoemd. Onderschat niet wat vastgoed kost in Monaco, vanaf 800.000 euro kun je pas gaan kijken.

Omdat Monaco bekend staat als een belastingparadijs, hoeven mensen uit andere landen geen inkomsten-, vermogens-, kapitaal- of schenkingsrechten te betalen. Bovendien hoeven ze geen successie- of onroerendgoedbelasting te betalen. Alleen Franse staatsburgers die onderworpen zijn aan Franse belastingen worden belast. Dit betekent dat er geen inkomstenbelasting wordt geheven als een erfbelastingvrije woning direct wordt overgedragen.

Atleten die beroemd worden om hun sport, kiezen ervoor om in Monaco te wonen vanwege het aangename weer. Ze genieten van dit aspect van het leven in Monaco, terwijl ze ook hun inkomen zien stijgen naarmate ze hun specifieke sport aanscherpen. In vergelijking met andere landen zijn de effecten van belastingen in België veel langer voelbaar dan hun sportcarrière. Door hun hoge belastingen is het voor hen moeilijk om hun sport zelfs maar een paar jaar te beoefenen. Zowel beleggers als spaarders zijn wettelijk beschermd in het land, dankzij de lage btw-tarieven.

Ondernemers en belastingen Monaco

Veel bedrijven en ondernemers kiezen ervoor om belastingvrij te werken in Monaco vanwege de belastingvrije status. Dit komt omdat ze minstens een kwart van hun winst van buiten het land kunnen verdienen. Er is geen vennootschaps- of inkomstenbelasting voor de eerste twee jaar dat een nieuw bedrijf actief is.

Vereisten voor inwoners om in Monaco te verblijven zijn onder meer: ​​het bezitten van een woning en actief betrokken zijn bij een bedrijf. Om in het paradijs te leven, moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Deze omvatten het hebben van een arbeidsovereenkomst met een bedrijf gevestigd in Monaco, waaruit blijkt dat u rijk bent en ten minste $ 500.000 op een bankrekening in Monaco stort. Als alternatief zal het starten van een nieuw bedrijf in Monaco de deur naar het paradijs openen.