Monte Carlo golf club

Tussen het Franse Nice en het Italiaanse San Remo ligt het Prinsdom Monoca. Het kleine stadsstaatje is slechts enkele vierkante kilometers groot maar desondanks is het bekend over de hele wereld. Het is een bolwerk van luxe!

Monaco heeft de beschikking over slechts een golfbaan en die is niet gelegen op Monegaskisch grondgebied, daar was namelijk geen ruimte. De golfbaan is aangelegd op Frans grondgebied. De Monte Carlo Golf Club werd in 1911 aangelegd op verzoek van de inwoners van Monaco, toentertijd voornamelijk Britten. Na een klein stukje rijden en een steile beklimming van een uitloper van de Alpen, kom je aan bij de golfclub. De club bevindt zich 900 meter boven zeeniveau en vanaf deze hoogte heb je een schitterend uitzicht op Monaco.

De Monte Carlo golf club is eigendom van de Societe des Bains de Merïe die tevens eigenaar is van vier luxueuze hotels, te weten Hotel de Paris, Hermitage, Mirabeau en Monte-Carlo Beach. Daarnaast exploiteert deSociete des Bains de Merïe het beroemde casino, Cafe de Paris, de Beach Club, de Country Club, de Thermes Marins en niet meer dan drie�ntwintig restaurants!

Adres:
Monte Carlo Golf Club
Route du Mont-Agel
06320 La Turbie
Frankrijk
Tel: +33 (04) 93 41 09 11
Fax: +33 (04) 93 41 09 55