Over ons

Monaco is een dwergstaatje dat ten zuiden van Frankrijk ligt. Officieel heet het land Vorstendom Monaco. Monaco is slechts 2 vierkante kilometer groot, maar zeer druk bevolkt. Het is met ruim 36.000 inwoners zelfs het drukst bevolkte land van Europa. Het land grenst aan Frankrijk en aan de Middellandse Zee. Er is weinig natuur te vinden in Monaco, het land staat vol met appartementencomplexen. Het land is bergachtig, het hoogste punt van Monaco is de Chemin des Révoires met een hoogte van 161 meter. In Monaco wordt Frans gesproken, maar je kunt je er ook goed redden met Engels, Italiaans en het Monegaskisch.

Monaco: het land van de jetset
Monaco staat bekend als (belasting)paradijs van de jetset. Ondanks de ligging, vind je geen openbare zandstranden aan de kust. Er zijn slechts kiezelstranden die niet erg uitnodigend zijn. Wie denkt aan Monaco denkt met name aan de haven waar dure schepen en luxe jachten aangemeerd liggen. Monaco is het land van de jetset waar men naartoe gaat om zelf te zien, maar vooral om bekeken te worden.

Monaco.nl is een informatieve website over de staat Monaco. Op monaco.nl treft u informatie aan over hotels & resorts. U kunt via onze partners een overnachting boeken in Monaco of Monte Carlo. Verder vindt u hier mee informatie over evenementen in Monaco als de Grand Prix en natuurlijk bezienswaardigheden als het Monte Carlo Casino.

De website is onderdeel van Tonnaer Media BV.