Monaco is één van de meest geliefde circuits, zowel onder de racers als onder de Formule 1 fans. Vooral de epische bochten vergen het meeste van de rijders, wat voor de kijkers een genot is om te zien. Maar wist je dat Max Verstappen ook een huis in Monaco heeft? Hij en vele andere Formule 1 coureurs beschikken over een woning in Monaco. En dat is niet alleen maar omdat Monaco één van hun favoriete circuits is. Waarom heeft Max Verstappen er dan voor gekozen om te gaan wonen in Monaco?

foto van Instagram Max Verstappen

De reden waarom Max Verstappen een huis in Monaco heeft

Eigenlijk is het vrij simpel waarom Max Verstappen, diverse andere Formule 1 coureurs en vele rijke mensen allemaal een huis bezitten in Monaco: het is een waar belastingparadijs. Buitenlanders die in deze dwergstaat wonen hoeven geen belasting te betalen over hun inkomen en vermogen, zodat het voor hen heel aantrekkelijk is om hier te gaan wonen. Daarom is Max Verstappen niet de enige coureur die hier een woning heeft; ook Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo en oud-coureurs zoals Felipe Massa, Nico Rosberg en David Coulthard hebben hier een woning om zo geen belasting te hoeven betalen. Tja, zo blijven de rijken rijk en de armen arm.

Het huis van Max Verstappen

Max Verstappen bezit niet alleen het huis, maar hij woont er ook daadwerkelijk een groot gedeelte van het jaar. Dit in tegenstelling tot sommige andere rijke snuiters, die het huis alleen bezitten om te genieten van het belastingvoordeel. Hopelijk heeft Max niet al te veel last van heimwee naar Limburg, de provincie waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Hij woont in een peperdure wijk, waar hij een appartement huurt met uitzicht over de Middellandse Zee. Bovendien is hij binnen 7 minuten op het vliegveld van Nice, wat ideaal is aangezien hij veel moet reizen als coureur. Bovendien is het weer hier altijd goed en zijn bergen in de buurt, waar hij geregeld gaat fietsen. Max vermaakt zich dus wel in Monaco.

Wat kost het appartement van Max Verstappen?

Als je je nog steeds afvraagt ​​hoeveel de maandelijkse huur van Max is, dat is helaas nog steeds een geheim. We kunnen u een kleine hint geven dat een appartement met twee slaapkamers in dezelfde buurt gemakkelijk € 16.000 kan kosten. Verwacht dus niet dat Max huurtoeslag krijgt. Een huis kopen is overigens ook een optie, maar een huis van dezelfde prijs kost minimaal 15 miljoen.