Monaco is sinds lange tijd de favoriete residentie/woonplaats van de rijkste en beroemdste mensen ter wereld. Het prinsdom Monaco is een onafhankelijke, soevereine staat sinds 1297 en een volledig lid van de Verenigde Naties. Frans is de officiele taal maar er werd ook veel Italiaans en Engels gesproken. Monaco heeft een eigen rechtssysteem maar dat is grotendeels gebaseerd op het Franse. Er bestaat een douaneovereenkomst met Frankrijk en tevens geldt er het Franse BTW-tarief.

Bekijk het woonaanbod in Monaco.

Betalen inwoners inkomstenbelasting

Clubs, Monte-Carlo, Zuid-Frankrijk, Vakantie, Hotels, Vliegtickets, Vakantiehuizen Er wordt geen inkomstenbelasting geheven bij inwoners met de Monegaskische nationaliteit maar ook niet bij de buitenlandse inwoners. Dat is de belangrijkste reden voor veel mensen om te verhuizen naar Monaco. De vereisten om een inwoner van Monaco te worden, zijn niet zo strikt als vaak wordt gedacht. Het is echter wel verstandig om een gespecialiseerde advocaat of consultant in de arm te nemen die de aanvraag tot residentie verzorgt. Om een inwoner van Monaco te worden, moet je in principe kunnen aantonen dat je over voldoende financiële middelen beschikt om de huren en de prijzen van het vastgoed te kunnen betalen.

De voordelen van wonen in Monaco:

– geen inkomsten- en kapitaalbelasting voor niet-Franse inwoners
– geen dubbele belastingverdragen met andere landen
– hoge mate van vertrouwelijkheid
– attractieve levensstijl op een ideale locatie aan de Franse-Riviera
– goed bereikbaar per auto, zee en de internationale luchthaven van Nice
– stabiele onroerend goed markt

Denk je serieus na om residentie aan te vragen in Monaco, neem dan een kijkje op onderstaande site.

Nieuw stuk land in aanbouw

In Monaco leggen ze een nieuw stukje land aan en daarop komen appartementen die tot 100.000 euro moeten kosten, per vierkante meter. Het Belgische baggerbedrijf Jan de Nul gaat een stukje land aanbouwen op de zee. Hier komt uiteindelijk een heel park en appartementen complex op te staan. Lees hier meer over dit nieuwe miljarden project.