Albert Louis Pierre Grimaldi werd geboren in Monaco op 14 maart 1958. Hij is de zoon van Grace Kelly, een Amerikaanse actrice, en prins Reinier III van Monaco. Zijn zussen zijn prinses Stephanie en Caroline van Monaco. Als hoofd van het Grimaldihuis staat hij ook bekend als Prins Grimaldi.

Waar woont Prins van Monaco?
Sinds 1297 is het Prinselijk Paleis van Monaco de thuisbasis van het staatshoofd en de familie van Monaco. Het is gelegen in het stadscentrum en is 60 meter boven de zeespiegel.

Als het gaat om troonopvolging in Monaco, kunnen zowel mannen als vrouwen op de stoel staan. Vanwege een familiehiërarchie heeft de oudste mannelijke broer of zus echter voorrang op alle vrouwelijke broers en zussen wanneer de troon vacant is.

Net als Camille is Stephanie’s dochter wettelijk een onwettig kind omdat haar ouders niet getrouwd zijn. Hierdoor hebben Stéphanie’s Alexandre Coste en Jazmin Grace Rotolo geen rechten. Bovendien worden de kinderen van Albert II – Alexander Coste en Jazmin Grace Rotolo – in elke situatie als wettige kinderen beschouwd.