Met een oppervlakte van 2,02 vierkante kilometer is Monaco het kleinste land ter wereld met een kustlijn. Aangezien deze stadstaat vooral populair is bij rijke aardbewoners, wonen er relatief veel mensen in dit gebied. Er wonen in totaal 38.000 mensen, waardoor Monaco een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld is.

Monaco is kleiner dan Central Park in New York. Monaco zal slechts 65% van het park bezetten. Dit bedenk je niet van tevoren als je door Central Park loopt.

Een derde van de inwoners is miljonair

Met 12.635 miljonairs is maar liefst een derde van de inwoners miljonair. Ongetwijfeld heeft Monaco ook de hoogste bevolkingsdichtheid qua miljonairs. Je moet veel doen, vooral veel geld, om in de stadstaat te komen.

Geld maakt niet gelukkig… toch? Geld is belangrijk om te overleven. In Monaco leven de inwoners gemiddeld 85,8 jaar, een van de hoogste levensverwachtingen ter wereld.

Als inwoner van Monaco betaal je ook een enorme prijs als het gaat om het kopen van een huis. Het schijnt dat je in het centrum gemiddeld 55.000 euro per vierkante meter betaalt. Een klein appartement met één slaapkamer kost je minimaal 1,5 miljoen euro. De meeste appartementen kosten tussen de 2 en 20 miljoen euro