Monaco is een paradijs voor de liefhebbers van de Formule 1. Niet alleen omdat hier een van de meest legendarische wedstrijden kan worden gereden, maar ook omdat veel coureurs uit de koningsklasse hier wonen. Maar waarom verlaten veel coureurs hun eigen land om in Monaco te gaan huisvesten?

Bestemming voor de allerrijksten

Monaco is een autonoom prinsendom volledig ingesloten door Frankrijk. De meeste mensen die in dit piepkleine landje wonen hebben over het algemeen veel geld op de bank staan. Dit geldt voor zowel de steenrijke toeristen als de grootgrondbezitters die Monaco nu als thuisland kunnen zien. het gemiddelde huishouden in Monaco heeft 1,5 ton als jaarinkomen, wat onder andere zo hoog wordt gehouden door coureurs als Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg en natuurlijk onze eigen Max Verstappen, ook al is ‘Nederlands trots’ nu dus vooral een Monegask.

De belangrijkste reden dat veel coureurs naar Monaco gaan is dan ook gewoon geld. Dit komt onder andere omdat Monaco bekendstaat als belastingparadijs. Je hoeft in Monaco geen belasting over je inkomen te betalen. Het maakt dus niet uit hoeveel geld je (meer) per jaar verdient, je belastingen blijven hetzelfde. Dit is vooral handig wanneer je goed presteert en miljoenen op je rekening bij kan schrijven.

Aantrekkelijk aanbod

Daarnaast zijn de leefomstandigheden ook ingericht om de rijksten der aarde een fijne woonomgeving te geven. Zo is het huisaanbod enorm aantrekkelijk en kun je hier een prachtig vrijstaand huis of appartement kopen voorzien van alle gemakken. Ook winkels die leveren in luxeproducten en de vele casino’s voor een spelletje zijn hier volop aanwezig.

Het leven is Monaco is echt gericht op de rijkere laag van de bevolking. Het is daarom vrij duur in het prinsendom, waardoor het ook vooral een locatie is waar je ook echt naartoe wil gaan als je een goede beurs hebt.

Natuur en activiteiten

Uiteraard gaat het bij Monaco niet alleen om geld. De Mediterrane ligging langs het water zorgt ervoor dat het er ook veel dagen in het jaar heerlijk weer is en je eenvoudig met de boot het water op kan en bijvoorbeeld kunt waterskiën of de jetski te pakken.

Daarnaast is de natuur van Monaco met onder andere de prachtige bergen ideaal om bijvoorbeeld veel sportieve activiteiten te ondernemen. Veel mensen gaan hier bijvoorbeeld fietsen, hardlopen, bergbeklimmen of trainen voor de sport. Uiteraard is er ook genoeg ruimte om buiten de Formule 1-wedstrijden met je bolide lekker door de straten te scheuren.